Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi majorarea salariului minim cu 10%. De asemenea, șeful Executivului a declarat că a fost scoasă de pe ordinea de zi OUG care prevedea contribuția la sănătate pentru toți angajații. Ca urmare, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară va rămâne la fel.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi majorarea salariului minim cu 10%. Pentru salariații din construcții, agricultură și industria alimentară salariile vor rămâne, pentru moment, la fel.

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministrul Finanțelor arată că, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea. Eu nu sunt de acord cu acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.

„Astăzi, majorăm cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, așa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaților din România. Acest Guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali.

Calculele prezentate în această dimineață de Ministrul Finanțelor arată că, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea. Eu nu sunt de acord cu acest lucru! Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă! Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Articolul precedentMAE, alertă de călătorie în Italia: Haos în transportul aerian din cauza grevei din 29 septembrie
Articolul următorPremieră medicală în România, la Târgu Mureş. O inimă artificială a fost implantată, pentru prima oară, la un copil