canal_dunare_mare

 

În premieră pe canalul Dunăre – Marea Neagră, cu ocazia aniversării celor 35 de ani de exploatare a canalului, caiaciștii gălățeni organizează ”Cursa Canal Dunăre – Marea Neagră”, în perioada 24-26 mai 2019.

Pentru acest eveniment și-au anunțat participarea sportivi din România și din străinătate. Vineri, 24 mai 2019, la ora 18.00, în Cernavodă se va instala tabăra unde se vor aduna toți participanții la cursă. A doua zi, pe data de 25 mai, la ora 7.30, se va da startul de pe malul Dunării, în amonte de podul ing. Anghel Saligny. La ora 8,00 este planificată intrarea tuturor ambarcațiunilor în ecluza Cernavodă Canal Dunăre – Marea Neagră, eveniment care se va realiza în premieră națională.

După parcurgerea traseului, participanții se vor opri pentru înnoptare în localitatea Poarta Albă, pe brațul Midia Năvodari, la monumentul Memorial de la Poarta Albă. Pe 26 mai, la ora 9.00, este programată plecarea de pe brațul Midia Năvodari către Agigea. Cursa se va încheia în dreptul sediului Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile, pe partea dreaptă a canalului, unde va avea loc și festivitatea de premiere.

Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați și Imbold Galați, în parteneriat cu C.N. A.C.N. S.A..

 

 

Articolul precedentFOTO| HC Dobrogea Sud este vicecampioană națională la handbal
Articolul următorFOTO|Exercițiu în Marea Neagră. Mobilitate navală și aeriană pentru stoparea migrației ilegale