Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa  se pregătește pentru sezonul de iarnă. Începând cu duminică, 28 octombrie 2018, intră în vigoare noul orar al zborurilor regulate, valabil până în 26 martie 2019.

În perioada 01.11.2018 – 31.03.2019, în cadrul Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa va funcţiona “Comandamentul operativ de iarnă”, constituit pentru asigurarea bunei funcţionări a aeroportului pe perioada de iarnă.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa  va pune în aplicare măsurile pentru sezonul de iarnă. Se va asigurara funcționabilitatea în condiții specifice ale sezonului de iarnă a infrastructurii aeroportuare și a mijloacelor tehnice aeroportuară, prevenirea închiderii tehnice a aeroportului din cauze legate de executarea operațiunilor de deszăpezire; actualizarea informațiilor privind echipamentele și facilitățile ce pot fi asigurate pentru desfașurarea traficului în condiții de iarnă și publicarea acestor informații în AIP România; actualizarea planurilor de pregătire şi de lucru.

„În ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante, există în prezent un stoc de 12.500 litri 100% de lichid degivrant, 6.000 kg de uree granulată și 12.000 litri de motorină, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Echipamentele de deszăpezire la care s-au făcut reviziile tehnice în vederea trecerii la exploatarea de iarnă, sunt: 3 lame pentru zăpadă, 2 freze pentru zăpadă,  2 perii cu suflantă, 1 multifunctional (lama/perie/freza), 1 împrăştietor de uree și 2 degivroare avion. Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor vor fi verificate şi se vor efectua lucrări de întreţinere pentru asigurarea funcţionării lor în parametrii optimi. Vor fi verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative” anunță reprezentantii aeroportului.

 

Articolul precedentModa pentru toate gusturile și buzunarele la Tinimtex
Articolul următorInfractorii vor fi mult mai atent monitorizați. Parcul auto al poliției constănțene a fost mărit