O porțiune de plajă din Mangalia a fost poluată, luni, cu deșeuri petroliere, acestea fiind observate atât în apa mării cât și pe nisip. Porțiunea respectivă a fost închisă din dispoziția administratorului plajei, Administrația Bazinală de Apă  Dobrogea – Litoral (ABADL).

Potrivit ABADL, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au intervenit în cursul nopții de luni spre marți pentru depoluarea unei porțiuni de plajă din stațiunea Mangalia, unde a  fost semnalată o poluare cu  hidrocarburi. „Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au intervenit în jurul orei 02.00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungime de 250 de metri liniari, de-a lungul liniei țărmului, şi pe o lățime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 07.00, zona de plajă a fost curățată în totalitate, iar astăzi (marți – n.r.) angajații Administrației Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia țărmului pentru curățarea apei de irizațiile de hidrocarburi”, au precizat reprezentanții instituției. În urma intervenției angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei, care a fost adusă la mal de curenții marini, astfel că nisipul a fost poluat. În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabilească cu exactitate natura poluării.

Porțiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare. „În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanență de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituții specializate, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română, pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porțiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil”, au mai precizat sursele citate.

Articolul precedentRazie a polițiștilor împotriva taximetriștilor „pirat”
Articolul următorHoria Tecău și-a donat cartea la US Open, Arthur Asher Kids Day