Fermele agricole ar putea fi interzise! 13 state, printre care și Statele Unite, au semnat un angajament prin care își asumă desființarea fermelor. Totul în cadrul unui eveniment la care au participat miniștri și ambasadori din mai multe state, potrivit Realitatea PLUS. Asta în contextul în care specialiștii avertizează că ne îndreptăm cu viteză spre o foamete globală de proporții. 

În următorii ani am putea spune adio alimentelor proaspete din ferme și solarii. Toate statele care au participat la un eveniment al unei organizații globale au semnat un acord prin care se angajează să renunțe la ferme.

Potrivit Realitatea PLUS, directorul executiv al organizației spune că sistemele alimentare sunt responsabile pentru 60% din emisiile poluante de metan.

Este motivul pentru care organizațiile internaționale dar și autoritățile europene încearcă să reducă numărul animalelor din ferme, dar și numărul de crescătorii, și promovează în schimb dietele fără carne.

Inclusiv liderii de la Casa Albă susțin demersul, relatează Realitatea PLUS.

De partea cealaltă, specialiștii avertizează că ne îndreptăm spre o criză alimentară globală și că închiderea fermelor ar arunca statele lumii într-o foamete fără precedent. 

În 2020, în Uniunea Europeană erau 9,1 milioane de ferme, cu 5,3 milioane mai puţine decât în 2005 (echivalentul unui declin de aproximativ 37%), arată datele publicate de Oficiul European de Statistică – Eurostat.

În 2020, aproape trei cincimi (58%) dintre toate fermele din UE erau specializate în culturi, iar uşor peste o cincime (22%) din ferme erau specializate în creşterea animalelor, cel mai obişnuit tip fiind specializarea în produse lactate (5% din toate fermele), urmate de exploataţii pentru creşterea şi îngrăşarea bovinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor şi altor animale erbivore (fiecare cu 4%). De asemenea, uşor sub o cincime (19%) din toate fermele din UE erau ferme mixte.

Ferme specializate în creşterea animalelor sunt dominante în câteva ţări din nord-vestul Europei, cum ar fi Luxemburg (82% din toate fermele), Irlanda (79%) şi Ţările de Jos (58%), potrivit datelor Eurostat.

Articolul precedentSe schimbă vremea – Ce se va întâmpla cu temperaturile din această săptămână – Anunțul meteorologului ANM
Articolul următor100 de hectare de porumb distruse de ciori în Ialomița