Plaja Modern din Constanța a fost curățată, luni, în stil japonez, parte a „5S Public”, un eveniment complex de aplicare a metodelor japoneze Kaizen Institute pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri.

Pentru al optulea an consecutiv, Institutul Kaizen România și Asociația Kaizen Manager Club, alături de Asociația Clean-Up Japonia, organizează acțiunile „5S Public”, în cadrul Programului „Educație KAIZEN pentru România”, iar în acest an, pentru prima dată, o astfel de acțiune a avut loc și în Constanța, în zona Plajei Modern, cu sprijinul Primăriei Constanța. „S-a ivit această oportunitate, să vină oameni din Japonia care fac lucrul acesta în fiecare zi, care și-au făcut din asta un mod de viață, care au reușit să schimbe orașe și am profitat de prezența lor în România. I-am invitat la Constanța tocmai pentru a mai da un semnal de unire, că acest efort ține de fiecare dintre noi, nu de un singur om, nu de o mână de oameni, dar fiecare dintre noi putem schimba lucrurile”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Acțiunea de ecologizare a debutat de la ora 10.00, peste 200 de persoane – elevi, studenți, cercetașii marini, soldați români și britanici de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu“, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale – au curățat sistematic plaja Modern din Constanța.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor invitați speciali, cum ar fi Yutaka Takehana, eEx-Vice-Guvernator al Tokyo Metropolitan, Masato Ishizaka, președintele Companiei JIT, Japonia, Yoshihito Tanaka, președintele Grupului Nakayama și Corporate Advisor, Asociația Clean-Up Japonia; Toshio Chigusa, director executiv al Asociației Clean-Up Japonia, Toru Shimizu, ex-președinte al Yamanashi Police Academy și director executiv al Asociației Clean-Up Japonia, Misuzu Tanaka, director executiv al Grupului Nakayama şi Julien Bratu, Country Manager al Institutului Kaizen România și Președinte al Asociației KAIZEN Manager Club.

„Sunt extrem de onorat că fostul viceguvernator și șef al Poliției Tokyo a venit la noi și ne-a arătat din experiența dânsului. Că avem foști șefi de academie de poliție, o academie importantă din Japonia, că primarul municipiului Buzău, care aplică atât în compania sa privată, cât și la primărie filosofia Kaizen… Sunt oameni care au venit aici și rup bariere de mentalitate. Evident că asta ține de educație, nu doar să spunem de o acțiune, educație nu doar fizică, ci educație și spirituală dacă vreți”, a mai spus primarul Constanței.

Articolul precedentExercițiu în situații de urgență determinate de cutremur, la Isaccea
Articolul următorMilitar căutat după ce ar fi dispărut de pe plaja Corbu