Funcțională de anul trecut din luna august, plaja a atras până la finalul sezonului estival, peste 100 de turiști români  cu nevoi speciale, din toate colțurile țării și chiar din străinătate. Aceștia au beneficiat gratuit de cele trei scaune flotabile cu care pot intra în apa mării fără niciun fel de riscuri, de șezlonguri adaptate nevoilor lor și de toaletă adaptată.

Scaunele flotabile vor fi oferite gratuit persoanelor cu nevoi speciale pe baza cărţii de identitate, numai în zona plajei Pupa Beach, la fel şi şezlongurile speciale. Însoțitorul beneficiază gratuit de un șezlong normal pus la dispziție de Pupa Beach.

Ca o noutate, în acest sezon estival, Primăria Constanța a alocat 4 locuri de parcare pentru persoanele cu nevoi speciale, chiar în fața plajei și va face o trecere mai ușoara ca acces spre plajă. Numărul de șezlonguri  adaptate puse la dispoziție de către asociație, va ajunge la 10. Prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și mare pentru toți” cu un buget de 7000 de euro.

Pe toată perioada verii, voluntari ai asociației Împreună penru Viitor Constanța vor fi prezenți zilnic, de la orele 09.00-18.00, pe plajă, pentru a ajuta persoanele cu nevoi speciale, cu informații sau cu tot ce au nevoie.

 

 

 

 

Articolul precedentPlaje „blue flag” pe litoralul românesc
Articolul următorTulcea – Exercițiu în situații de urgență determinate de cutremur