Dosar penal pentru contrabandă cu țigări. În cursul zilei de ieri, judecătorul din cadrul Judecătoriei Constanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, faţă de unul dintre cetățenii români cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar faţă de cel de-al doilea fiind dispusă măsura de arest la domiciliu.

În data de 10.02.2020 polițiștii de frontieră au  realizat un flagrant pe raza localității Mangaliaîn urma căruia  au fost depistate două autovehicule în care se aflau doi bărbați, în vârstă de 37 şi 46 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța, respectiv Suceava, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.  Cu ocazia efectuării controlului asupra celor două autovehicule au fost descoperite 7.978 pachete cu ţigări de contrabandă.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și din cadrul S.T.P.F. Suceava au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Constanţa și Suceava,  ocazie cu care au fost descoperite 8.045 pachete cu ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 80.450 lei. Au fost indisponibilizate cele două autovehicule, în valoare totală de 60.000 lei, precum şi diverse sume de bani.

În cauză sunt cercetați patru cetățeni români, iar judecătorul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de unul dintre cetățenii români, iar altul este cercetat în stare de arest la domiciliu.

Cercetările în acest caz sunt continuate, iar la finalizare vor fi dispuse măsurile legale care se impun.