Patru nave militare fluviale execută în perioada 5-16 mai,activități de instrucție pe fluviul Dunărea. Vedeta Fluvială 154 și Vedeta Fluvială 157, din cadrul Divizionului 88 Vedete Fluviale, vor desfășura exerciții de menţinere și de perfecţionare a capacităţii operaţionale pe tronsonul Tulcea-Sfântu Gheorghe. Luni, 6 mai, cele două nave militare vor participa la activitățile dedicate  Zilei localității Sfântul Gheorghe din Delta Dunării.

Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178, din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, vor executa, de la Brăila până la Orșova, un marș de instrucție. Navele militare vor ajunge în portul Calafat, în seara zilei de miercuri, 8 mai, iar publicul le va putea vizita joi, 9 mai. Militarii Forțelor Navale Române vor participa, joi, 9 mai, la ceremonialul militar și religios  organizat la Monumentul Războiului de Independență din Calafat, cu ocazia sărbătoririi zilei de 9 Mai, pentru a aduce în atenția publicului faptele de vitejie ale militarilor români din Războiului de Independență (1877-1878) și din cel de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178 își vor continua marșul de instrucție pe Dunăre și vor mai face escale în Portul Drobeta Turnu-Severin (sâmbătă, 11 mai; program de vizitare în intervalul orar 09.00-12.00), în Portul Orșova (duminică, 12 mai; program de vizitare în intervalul orar 08.00-11.00) și în Portul Giurgiu (marți, 14 mai; program de vizitare în intervalul orar 14.00-18.00).

Navele își vor încheia misiunea joi, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila. La bordul navelor fluviale, pe perioada celor zece zile de instrucție pe Dunăre, se vor afla și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securității căilor de comunicații și a graniței fluviale a României, pentru libera circulație a traficului de mărfuri și de persoane.

Articolul precedentRestricții de circulație pe Autostrada București-Constanța
Articolul următorRadu Mazăre, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”