Din cauza unei avarii  localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord și cartiere din Constanța CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km5, Palas, IC Brăianu și Medeea ,sunt în continuare fără apă.Magistrala de alimentare de la stația de tratare și pompare Palas, conducta cu diametrul de 800 mm, a suferit o avarie în zona intersecției bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Vârful cu Dor din municipiul Constanța. Reprezentanții RAJA dau asigurări că apa va reveni în jurul orei 17.00.

În urma decopertării magistralei avariate, echipele de intervenție RAJA  au constatat necesitatea înlocuirii unui tronson. Săpăturile au fost mult îngreunate deoarece conducta este ancorată în zonă într-un masiv de beton.
În continuare, până în jurul orei 12,00, abonații din municipiul Constanța, cartierele CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km 5 nu vor avea apă la robinete. Pentru consumatorii din Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord, se va relua alimentarea cu apă la presiuni scăzute, în intervalul orar 06.00-09.00 dimineața, urmând ca apa să fie oprită din nou până în jurul prânzului, când va fi finalizată lucrarea. Reluarea furnizării de apă în această dimineață, pentru cele 4 localități, este posibilă urmare a acumulării unei rezerve de apă pe timpul nopții în complexul Bifurcație Cumpăna.

UPDATE

Ce spun reprezentanții RAJA

„Cele 6 echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare (wome, vidanje, săpător, macara, etc.) lucrează la foc continuu de seara trecută, de la ora 21.00. S-a reușit decopertarea zonei avariate, prin spargerea masivului de beton pe o porțiune de peste 8 metri. La ora actuală se lucrează la partea de sudură pentru îmbinarea noului segment de la nivelul magistralei. Până la această oră, s-a lucrat pe conducta avariată doar cu reducerea presiunii. Decizia a fost luată pentru a scurta timpul de umplere a magistralei și implicit perioada în care sunt afectați consumatorii deserviți, având în vedere lungimea de peste 7 km de la stația de tratare și pompare Palas până la zona de intervenție. Dar, pentru conectarea noului tronson, este necesară oprirea totală a apei din stația Palas, pe conducta de 800 mm. În această situație, vor rămâne fără apă și abonații din cartierele IC Brătianu, Medeea și Palas.
Reprezentanții de la fața locului estimează că vor finaliza remedierea avariei în jurul orei 14.00. Imediat, ce vor fi finalizate reparațiile, la stația Palas se vor face manevrele de vane necesare  pentru  furnizarea apei potabile. Până la intrarea în presiune a sistemului și reluarea alimentării cu apă a tuturor abonaților mai este nevoie de o perioadă de alte 3-4 ore. 
Astfel, consumatorii din cartierele municipiului Constanța: CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km5, Palas, IC Brătianu și Medeea, precum și cei din localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord vor avea apă la robinete în jurul orei 17.00.
. „

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAtenție, șoferi! Trafic restricționat total pe Aleea Lirei
Articolul următorFOTO Incendiu violent în Niculițel, case făcute scrum