Paliativ, spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani, se va juca vineri și sâmbătă, pe scena teatrului constănțean. Piesa a deschis ediția din acest an a Festivalului de Teatru Independent (FITIC), iar textul, care aparține dramaturgului Radu Popescu, a fost premiat la FITIC 2017.

„Paliativ” spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. O poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel. Dramaturgul Radu Popescu înfățișează o lume care pendulează între umanitate și dezumanizare. Sensurile din dicționar ale cuvântului PALIATIV sunt următoarele: 1. Medicament sau tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără a-i suprima cauza. 2. Figurat: Soluție sau măsură care rezolvă temporar sau aparent o situație dificilă.

Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție, Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

Weekend-ul teatral este completat cu Gin Rummy, duminică, 28 octombrie, de la ora 19.00. În regia și cu ilustrația muzicală ale lui Liviu Manolache și scenografia Eugeniei Tărășescu Jianu, textul dramaturgului american David Coburn aduce pe scenă un cuplu redutabil al teatrului nostru. Nina Udrescu și Liviu Manolache oferă, la fiecare apariție, câte o lecție de actorie ca la carte, talentul și experiența celor doi fiind mult apreciate de public.

Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.

Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista.

Articolul precedentRATC modifică traseul liniilor 42, 44, 48, 51 și 101C
Articolul următorAtenție șoferi. Lucrări pe Autostrada București – Constanța