La Spitalul Municipal Mangalia s-au realizat, recent, primele operații oftalmologice de cataractă, cu echipamente medicale de ultimă generație. „Astfel de operații sunt binevenite mai ales pentru persoanele în vârstă, care nu mai trebuie să se deplaseze la altă unitate sanitară pentru o intervenție la nivelul ochiului”, a explicat medicul specialist oftalmolog, dr. Dorina Stăetu.

De aceste servicii medicale pot beneficia atât pacienții din Mangalia și cei din sudul județului Constanța, dar și alte persoane, care doresc să se opereze la spitalul din Mangalia. ”Aceste operații sunt acum posibile și ne bucurăm că se fac în condiții optime și cu aparatură modernă, într-un timp foarte scurt, de circa 8 – 10 minute. În jurul Mangaliei sunt foarte multe localități, cu pacienți cu probleme de cataractă, în special vârstnici, care pot beneficia de operații complexe, în cadrul spitalului”, a mai precizat medicul oftalmolog. Ea a mai spus că alt tip de intervenții chirurgicale, realizabile în cadrul spitalului, sunt cele de corectare a strabismului la copii, intervenții pentru glaucom sau alte formațiuni tumorale de la nivelul ochiului.

Totodată, conducerea unității din Mangalia a precizat că realizarea acestor tipuri noi de intervenții chirurgicale va atrage tot mai mulți pacienți, care ar putea beneficia de respectivele servicii medicale, decontate de Casa Județeană de Asigurări. ”Este o mare realizare pentru toți pacienții cu afecțiuni oculare, dar și pentru spitalul nostru și municipiul Mangalia. Până acum, am avut  nouă operații de cataractă. Totul a decurs bine atât în timpul intervenției, cât și după. Avem deja solicitări de la pacienți din alte localități din țară, care vor să se opereze la Mangalia”, au precizat reprezentanții conducerii Spitalului Municipal Mangalia.

Articolul precedentCabinetele medicale ar putea fi scutite de la plata impozitului pe clădiri
Articolul următorTineri teribiliști amendați de polițiști după ce au sărbătorit terminarea liceului atârnați de portiere