Ocean Bricks System, cel mai nou şi modern sistem de construcţii maritime, fluviale şi portuare va fi lansat luni, 25 iunie, la Constanța, de Compania Servicii Maritime Costiere.

Ocean Bricks System este o tehnologie revoluţionară destinată utilizării în construcţiile pe apă. Sistemul Ocean Bricks are aplicaţii în zonele maritime, fluviale şi portuare.

Sistemul modular Ocean Bricks reprezintă o tehnologie constructivă inovativă cu aplicaţii multiple în zona construcţiilor maritime, fluviale şi portuare. Caracteristicile sistemului Ocean Bricks sunt revoluţionare, implementarea modulelor Ocean Bricks generează o economie de 92% din volumul utilizat. Partea interioară a modulelor Ocean Bricks este goală. Modulele Ocean Bricks se pot remorca până la locul instalării.

În ce priveşte specificaţiile tehnice, dimensiunile minime pentru fiecare modul individual sunt  1,5 m x 1,5 m x 1,5 m, însă există posibilitatea comandării într-o gamă largă de alte dimensiuni. Sistemul este flotabil începând cu dimensiuni de peste 7 m x 7 m x 7 m. Pentru realizarea modulelor este utilizat beton special, acestea fiind prefabricate. Secţiunea încorporată a structurii este de tip tetraedru. Capacitatea de încărcare este de 30 de tone pe metru pătrat.

Principalele avantaje reprezintă linia de producţie în masă chiar la locul proiectului şi un control avansat al calendarulului de desfăşurare a proiectului. Sistemul este complet modular şi modulele pot fi asamblate în doc uscat sau doc plutitor. De asemenea, există avantajul economiei de materiale, deoarece se folosesc doar aproximativ 80% din agregatele utilizate în soluţiile convenţionale de recuperare a terenurilor din apă. Astfel, economia de cost este de minimum 25% comparabil cu soluţiile convenţionale. În plus, sistemul este extrem de durabil, sustenabil şi prietenos cu mediul.

„Sistemul Ocean Bricks este o alternativă extrem de practică şi economică la structurile maritime sau fluviale convenţionale, deja existente pe piaţă. Dincolo de costurile reduse, OBS este un sistem foarte versatil care poate fi folosit la construcţia de porturi, porturi de mare adâncime, marine, ca suport pentru turbinele eoliene ori pentru realizarea de insule artificiale. Sistemul Ocean Bricks propune o tehnologie foarte nouă, testată în laboratoare, care are avantajele de a fi atât o soluţie performantă, cât şi prietenoasă cu mediul”, explică Daniel Guță, CEO-ul companiei Servicii Maritime Costiere.

 

Articolul precedentAccident cu victimă, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare de mers
Articolul următorRezultate finale Evaluare Naţională VIII, Constanța 2018 (după contestații)