O navă britanică de cercetare hidrografică a sosit, luni, în Portul Militar Constanța pentru o vizită de trei zile, marinarii militari din Regatul Unit urmând să petreacă sărbătoarea Crăciunului în țara noastră.

Pe timpul escalei, ce se desfășoară în perioada 24 – 26 decembrie, comandantul navei, căpitan-comandorul Matthew Warren a avut întâlniri oficiale la Comandamentul Flotei și la autoritățile locale din Constanța, iar echipajul a vizitat obiective turistice din Constanța și din împrejurimi.

Deoarece escala navei se desfășoară în perioada sărbătorii de Crăciun, marinarii britanici au mers în vizită și la Complexul de Servicii Comunitare „Cristina” din Constanța, unde, în jurul bradului, le-au dăruit copiilor jucării și dulciuri.

Nava „HMS Echo”, nava militară cu atribuții în colectarea datelor privitoare la mediul marin și hidrometrice în scopuri civile și militare, este la prima misiune în România, dar comandantul ei se află pentru a doua oară la Constanța. Intrată în serviciul Marinei Britanice în martie 2003, nava are ca port de bază Devonport.

Articolul precedentCum vor circula autobuzele RATC în noaptea de Revelion
Articolul următorProgramul de Sărbători la Spitalul Judeţean Constanța