Noi dezvăluiri despre crima din Mangalia care a șocat întreaga țară. Avocatul familiei Alinei, tânăra ucisă de prietena ei și abandonată apoi într-un parc din oraș, a povestit pe blogul său că adolescenta criminală ar fi făcut întrerupere de sarcină, iar prietena ei Alina o critica frecvent pentru acest lucru. 

Certurile dese dintre cele două prietene, Alina și Loredana, au fost frecvent invocate drept motiv al crimei. Chiar și avocatul familiei fetei ucise susține ipoteza că Loredana a comis gestul cumplit după o serie de neînțelegeri cu victima.

Potrivit unei postării pe blogul său personal, avocatul Florin Răican susține că Alina ar fi considerat că un avort înseamnă crimă infantilă, fapt pentru care nu era de acord cu decizia luată de Loredana. În plus, adolescenta o critica pentru faptul că avusese relații intime cu mai mulți bărbați.

„Se pare că Alina i-ar fi reproșat atât lipsa de decență, desfrânarea, dar, mai ales, faptul că a recurs la avort și nu a oferit nici o șansă fătului. (…) Alina asocia avortul cu crima infantilă și din acest motiv începuse să o vadă pe Loredana cu alți ochi. Considera că mersese prea departe. La rândul ei, Loredana era paralizată de frica faptului că familia ei (…) ar putea afla despre aventurile ei și despre întreruperea de sarcină. (…) că Alina nu ar avea tăria de a păstra tăcerea atunci când va ajunge în preajma familiei inculpatei, a condus la luarea rezoluției infracționale”, a scris avocatul Florin Răican.

Loredana, tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă, se află în spatele gratiilor și nu a contestat nicio secundă arestarea, semn că este de acord cu decizia. Ba mai mult, ea a recunoscut că poate fi un pericol public, dacă ar fi liberă.

Crima care a îngrozit România a avut loc în noaptea de 5 spre 6 august. În urma unui conflict, Loredana a omorât-o cu sânge rece pe Alina, iar apoi, ca să scape de trupul tinerei, a abandonat-o sub o bancă într-un parc din localitate. Deși a încercat să ascundă toate urmele, Loredana a fost prinsă, iar când a fost arestată, a recunoscut crima în fața procurorilor.

Articolul precedentProiectul de lege „2 Mai” a fost depus la Parlament. Alina Gorghiu: Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare!
Articolul următorCine este bugetara care a pus țara pe jar cu naționalizarea pilonului 2 de pensii