Apariția unor noi cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ din municipiul și județul Constanța a determinat autoritățile județene să ia noi măsuri cu privire la modalitatea de desfășurare a cursurilor în anumite unități de învățământ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a anunțat  modificări privind scenariile de funcționare pentru 5 unități de învățământ din județul Constanța

Din scenariul 2, în scenariul 3, pentru Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța (până pe 11 noiembrie, doi elevi și un cadru didactic confirmați), și Liceul Teohnologic „Dimitrie Leonida” Constanța (până pe 10 noiembrie, două cadre didactice confirmate).

Totodată, două unități de învățământ trec din scenariul 3 în scenariul 2. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal Săcele (ca urmare a ratei incidenței cumulate sub 1/1000 de locuitori) și Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu (ca urmare a finalizării perioadei în care cursurile au fost suspendate).

Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele trece din scenariul 2 în scenariul 1, ca urmare a ratei incidenței cumulate sub 1/1000 de locuitori și asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.

Sursa: Realitatea de Constanta