Teatrul de Stat Constanța a programat marți, 31 august,cea de-a doua întâlnire în cadrul Nocturnelor de muzică și poezie dobrogeană, un proiect gândit pentru a fi permanentizat în toate anotimpurile, chiar dacă a fost inaugurat în contextul Serilor de Vară ale TSC.

Evenimentul ca avea loc  în curtea din spate a TSC (intrarea din strada Căpitan Grigore Ignat, lângă intrarea actorilor) Pregătiţi-vă pentru o întâlnire cu poezia dobrogeană, dar şi cu poeţi care sunt invitaţi speciali ai Asociaţiei Kulturale, partener cu TSC în acest proiect. Nocturna va fi moderată de regizorul Erwin Șimșensohn. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme rea, Nocturna se mută în interiorul teatrului.

De această dată, poetul invitat este Jean Lorin Sterian, născut în 1975, la Constanţa. Singur îşi face prezentarea: „A debutat la 21 de ani cu un volum de proză scurtă SF care, din fericire, nu se mai găsește pe nicăieri. Atras de impostura asumată, a promovat playback-ul cu formația Grupul Sanitar. După alte trei cărți, a publicat Lorgean, un roman despre protohipsteri și viața într-o redacție de revistă de lifestyle. Ecourile acelei perioade pot fi întâlnite în filmul Starshitting, pe care încă nu a reușit să-l finalizeze. În ultimii ani a călătorit suficient încât, de fiecare dată când se află în București, prietenii să-l întrebe: când pleci? Deși a publicat alte volume de literatură și antropologie, a regizat filme și documentare, a făcut expoziții și spectacole și se prezintă necunoscuților drept performer, știe că va rămâne pe vecie tipul care și-a deschis teatru în propria garsonieră.”

Actorii Teatrului de Stat Constanța – Cristina Oprean, Laura Crăciun, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu – vor recita din lirica poeților Jean Lorin Sterian, George Vasilievici, Amelia Stănescu şi Iulia Pană, cele două poete fiind reprezentante ale Asociaţiei Kulturale.

Intermezzo-urile muzicale vor fi, de această dată, în registrul jazz-ului, cu vocalista Ioana-Teodora Spînu, tot constănţeancă şi ea, acompaniată de contrabasistul Michael Acker.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentLansare de carte:„10 povești și rețete pierdute prin Deltă. Cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov”
Articolul următorCentrul de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional își schimbă programul de funcționare.