Noaptea Europeană a Muzeelor este sărbătorită în noaptea de 19 spre 20 mai, în mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene

Muzeele din Constanța îşi aşteaptă publicul pe 19 mai 2018, până târziu în noapte, cu expoziţii, reconstituiri istorice și evemimente multimedia.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța își întâpină vizitatorii cu expoziția permanentă, colecțiile de obiecte din sticlă, bijuterii și sculpturi antice expuse în sala Tezaur precum și urmărirea evoluției comunităților umane din preistorie până în perioada medievală, evoluția istorică reconstituită prin expunerea unor variate categorii de artefacte specifice culturilor lor materiale, turul fiind finalizat de reconstituirea expozițională a istoriei moderne și contemporane a românilor.

Vor fi  prezente trupele de reconstituire istorică din „Asociația Culturală Tomis”, „Historia Renascita”, „Asociația Vivat Tomis” și nu în ultimul rând, de la ora 22.00,  mult așteptații Harry& Aida Tavitian care vor susține un concert de jazz „arta care a marcat secolul XX”, sub numele de „Arheologie Muzicală”.

Accesul în muzeu se va face în mod organizat limita fiind de 90 de persoane simultan, din motive de securitate. Ultima intrare se va face la ora 00.00.

La Edificiul Roman cu Mozaic evenimentele o să debuteze începând cu ora 18:00, accesul va fi de maxim 30 de persoane.

acvariu

Acvariul din Constanța, amplasat pe malul mării, chiar în fața Cazinoului își deschide porțile în intervalul 20.00 – 24.00.

Vizitatorii vor putea afla răspunsuri şi detalii, într-un dialog direct cu specialiştii și pot redescoperi varietăți de pești care aparțin diferitelor ecosisteme dulcicole și marine din zone tropicale și subtropicale, de pe toate cele 3 continente: America, Africa și Asia. Încânta privirea varietăți de peste Piranha, pestele cuțit, pestele înger, pisica de Amazon, diferite specii de murena, pestele leu, și multe alte tipuri de pești multicolori.

Acvariul nu poate să primească mai mult de 50 de persoane în același timp, intrarea se va face în grupuri.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional.

Articolul precedentInvestitorii bulgari caută parteneri de afaceri în România
Articolul următorMărfuri de 400.000 de lei confiscate în Portul Agigea