Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost citat la Direcția Națională Anticorupție pentru a-i fi prezentate datele de inculpare din alte două dosare penale.

El a fost adus cu duba, luni dimineață, de la Penitenciarul Poarta Albă la sediul DNA Constanța și la sosire i-a acuzat anchetatorii de abuz. „În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (procurorul de caz – n.r.) pentru represiune nedreapta și tortură, tot ce mi-a făcut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu. Pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secția pentru Investigarea Magistraților. Nu vedeți că nu mă lasă ăștia să vorbesc?”, a strigat Nicușor Constantinescu la intrarea în sediul DNA.

El a anunțat pe pagina sa de Facebook că este „suspect și inculpat” în alte două dosare instrumentate de DNA. „Sunt chemat de același procuror la DNA Constanța în calitate de suspect și inculpat în alte două dosare penale! Aștept presa care este interesată de aceste noi abuzuri!”, este mesajul postat de Nicușor Constantinescu.

Ulterior, la ieșirea de la DNA, el a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Tel Drum”, și că ar fi fost șantajat să facă un denunț împotriva lui Liviu Dragnea. „Este dosarul în care este vizata firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”, a spus el, înainte de a fi urcat înapoi în dubă pentru a fi transportat la penitenciar.

În prezent, Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

Articolul precedentÎncepe capturarea câinilor fără stăpân din Constanța!
Articolul următorNava școală Mircea se pregătește pentru un marș istoric