Nicuşor Constantinescu, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa a fost audiat, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa într-un dosar legat de Herghelia Mangalia.

Anunţul legat de această audiere a fost făcut chiar de către Nicuşor Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

“Pe data de 16 decembrie, ora 10, sunt chemat (fără citaţie) la audieri, la DNA Constanţa, în dosarul 176/P/2017 Herghelia Mangalia! Invit cu această ocazie toata presă şi lumea interesată de aceste abuzuri! (…) Se pare că la DNA Constanţa nu exista coronavirus!”, a anunţat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa pe pagina sa de socializare.

În urmă cu aproape 6 ani, aceasta a fost modernizată, printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean, condus la acel moment de Nicuşor Constantinescu. Anchetatorii spun că astfel s-a adus un prejudiciu de circa patru milioane de lei la bugetul local.

El a declarat jurnaliştilor la intrarea în sediul DNA Constanţa că este nevinovat și c dosarul a fost făcut de Poliţie Politică DNA – SRI.

“E aceeaşi Poliţie Politică SRI-DNA din 2009-2020. Dosarul e 176. Apare raportul CSM cu Poliţia Politică de la Constanţa în care ţintă sunt eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Mazăre, iar executanţii sunt dânşii, procurorii DNA şi ofiţerii SRI.”

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în mai multe dosare penale instrumentate de procurorii anticorupţie

Sursa: Realitatea de Constanta