Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că până luni se va hotărî dacă va rămâne în Guvern. În același timp, Ciucă a confirmat faptul că vineri își va depune mandatul. 

”Până luni voi lua o decizie. Există în momentul de față discuții, negocieri. Orice formulă de la cea din protocol, până la cea a asumarii ministerelor de fiecare partid în parte e deschisă”, a spus premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri.

Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a spus: „Dacă am spus că îmi depun mandatul. Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica. 

Despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: ”Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie”.”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă și el că rocada guvernamentală priveşte toate cele trei partide din coaliţie, iar decizia depunerii acestui mandat sau ziua exactă va fi stabilită împreună. Discuţiile referitoare la funcţii au fost suspendate, dar se continuă cele referitoare la programul de guvernare şi problemele curente, acestea putând fi finalizate până vineri. 

Întrebat la o televiziune de știri dacă urmează vineri o demisie a premierului, din perspectiva rocadei, Ionuţ Stroe a afirmat: ”Aceste decizii extrem de importante privesc toate cele trei partide ale coaliţiei, aşa că decizia depunerii acestui mandat sau ziua exactă o vom stabili împreună. Mai mult decât atât, prioritar în momentul de faţă este să rezolvăm problemele cele mai importante ale românilor”.

Cum rezolvă Nicolae Ciucă greva profesorilor

Premierul Nicolae Ciucă cere înțelegere din partea sindicatelor din educație. Acesta a spus miercuri că i-a rugat pe reprezentanții din sindicate să înțeleagă că „orice intervenție a noastră acum va trebui după aceea corectată prin legea salarizării”.

„Ceea ce i-am rugat pe reprezentanții din sindicate a fost să înțeleagă că orice intervenție a noastră acum va trebui după aceea corectată prin legea salarizării, care lege a salarizării ne-am asumat să o devansăm și la data de 15 iulie, împreună cu Ministerul Muncii, să se intre în dialog cu toate categoriile profesionale, având educația și sănătatea ca prioritate, și în felul acesta să reușim, pe baza dialogului cu mediul asociativ, ca până pe data de 1 septembrie să finalizăm legea și să intrăm cu ea în Parlament”, a spus premierul.

Premierul a anunțat, totodată, că actele normative privind bonificațiile necesare profesorilor debutanți vor fi aprobate vineri, în ultima ședință de guvern.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentUrmărit internaţional, Darius Vâlcov s-a predat în Italia
Articolul următorPolițist și în timpul liber