Compania franceză Naval Group, în asociere cu Şantierul Naval Constanţa,  a câştigat contractul pentru furnizarea corvetelor multirol destinate Forţelor Navale Române.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța, partenerul strategic al Marinei Române, propun corvetele din clasa Gowind 2500 pentru dotarea Forțelor Navale Române.

Ministerul Apărării Naţionale a primit oferte, din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.

Programul este în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) și acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Naval Group este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave militare de ultimă generație. Are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea de corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Șantierul Naval Constanța este unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații și conversii de nave din Europa, cu o suprafata de aproximativ 800.000 mp. Este auditat internațional în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.

 

 

Articolul precedentConstanța, gazda celei de-a 30-a ediții a Campionatului Național de Navomodele
Articolul următorCărțile prind viață la Constanța: începe a VI-a ediție a târgului „Valuri de Carte”