Teatrul de Stat Constanța prezintă o premieră înainte de debutul oficial al stagiunii, spectacol eveniment, după piesa „Năpasta” de Ion Luca Caragiale , care va încheia sâmbătă, 8 septembrie, la ora 17.00,  Zilele culturii aromâne. Spectacolul, care a fost montat de regizorul Daniel Grigore – Simion, va fi jucat  în dialectul aromân, urmând ca în stagiune să fie prezentată și varianta în limba română.

Cele patru personaje vor fi interpretate de  Irina Enache – Anca, Tani Ștefu – Dragomir, Andrei Nicolae Stroescu – Gheorghe, Haralambie Gromoșteanu – Ion. Scenografia este semnată de Romulus Boicu.

„Voi opta pentru o desfăşurare pe două planuri, unul real, al textului şi acţiunii propriu-zise şi altul de flashback, de tip oniric-psihologic. Dacă, în primul plan, primim numai informaţia strictă a textului, aici-acum, în cel de-al doilea plan aflăm mai multe date despre trecutul personajelor şi demonii pe care fiecare îi poartă…Scenografia va fi una punctată, simplă, compusă din multe pânze albe si o casă secționată. Compunerea lor ne duce la gândul și starea ca nimic nu mai e secret, totul se va revela. Din punct de vedere al costumelor şi stilului arhitectonic al scenografiei voi opta pentru înlocuirea tradiţionalului românesc cu cel aromân clasic pentru a „omagia” apartenenţa lui Caragiale la acest popor”a declarat regizorul Daniel Grigore – Simion.

Intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile, pentru care se vor distribui tichete.

 

Articolul precedentConstănțeni sunt rugați să nu parcheze pe bulevardul Tomis
Articolul următorUnitatea 2 CNE Cernavodă va fi oprită controlat