Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, s-a prezentat la audieri în dosarul accidentului în urma căruia un motociclist a ajuns în spital. Evenimentul rutier s-a produs în octombrie anul trecut, în apropiere de Mangalia.

Macovei a ajuns în fața procurorilor de la Parchetul Curții de Apel Constanța, iar la sosire nu a dorit să facă nicio declarație.

Reamintim că pe data de 8 octombrie Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul autoturismului propriu, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un motociclist care circula regulamentar.

Acesta a suferit zone extrem de grave și a fost transportat la Spitalul Județean, iar ulterior transferat la un spital din București. Bărbatul accidentat de Monica Macovei a stat o lună şi jumătate la ATI.

La mijlocul lunii ianuarie, Tribunalul București a decis ca Monica Macovei să-i plătească victimei cheltuielile de judecată, în valoare de 2.000 de lei. Pe de altă parte, instanța a respins cererea bărbatului rănit în accident ca fostul ministru al justiției să fie amendat judiciar.

Judecătorii au respins contestația făcută de Macovei în procesul intentat procurorului care o cerceta în cazul accidentului din județul Constanța, unde un motociclist, pensionar MAI, a fost grav rănit.
Victima a susținut că Monica Macovei a intrat pe contrasens, cu toate că fostul ministru a susținut contrariu.
În caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă. Victima a stat mai bine de 2 luni în spital și n-a putut face acest lucru în luna decembrie a anului trecut.
Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi audiați, rând pe rând, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, victima, dar și martorii implicați în accident, potrivit Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentSărbătoare 26 ianuarie – Cruce cu negru în calendarul ortodox
Articolul următorRomânii care lucrează în Germania pot primi sute de euro în plus. Ce trebuie să facă