Un medic constănțean infectat cu coronavirus a murit, marți, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat, anunță Ministerul Sănătății.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi. În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s – a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Spitalul Clinic Județean de Urgenta “Sf.Ap. Andrei” Constanța face următoarele precizări:
„Medicul a activat în cadrul secției Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secție, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul șef din secția Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ. Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani și-a înaintat demisia iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă. Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie CoVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.”
„Regretăm nespus dispariția fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu și-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani  a semnat condica la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Ap. Andrei” Constanța . Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veșnică,” transmit reprezentanții Sitalului Clinic Județean de Urgemță Constanța.
Articolul precedentO nouă avarie RADET. Ce zone sunt afectate
Articolul următorTrecerea de pietoni din zona Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” devine funcțională