Cea de-a treia ediție a conferinței internaționale ”Black Sea and Balkans Security Forum” se va desfășura la Constanța, în perioada 12-14 iunie, la complexul Del Mar din Mamaia.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime, începând de astăzi, 11 iunie și până sâmbătă, 15 iunie, ora 06:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată în jurul complexului Del Mar, în cele patru puncte de acces.

La conferință vor participa înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitați din zona academică din străinătate.

Dezbaterile vor viza provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii, dar și a radicalizării.

 

 

Articolul precedentAtenție, șoferi! Transport gabarit depășit
Articolul următorContrabandă cu bunuri în valoare de 42.000 lei, în Portul Constanţa Sud Agigea