Forțele Navale Române vor lua parte luni, 6 ianuarie, la sărbătorirea Bobotezei, la malul Mării Negre, în două porturi dunărene și într-un port la Canalul Dunăre-Marea Neagră.

La Constanța, de la ora 10.30, Muzica Militară a Forțelor Navale și Garda de Onoare vor însoți soborul de preoți din fața Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel până pe faleza Cazinoului. Centrul 39 Scafandri va asigura efectivele necesare și două ambarcațiuni tip Bombard, pentru desfășurarea ceremonialului de bincuvântare și de sfințire a apelor.

În localitatea Murfatlar, începând cu ora 10.30, o echipă de scafandri militari va lua parte la ceremonialul religios, ce se va desfășura la malul Canalului DunăreMarea Neagră, și, conform tradiției, vor recupera Sfânta Cruce din apă.

La Brăila, militarii Flotilei Fluviale vor însoți, începând cu ora 09.00, procesiunea care va pleca de la Catedrala Naşterea Domnului pe Calea Călăraşilor spre Esplanada Dunării, unde se va desfăşura slujba de sfințire a Apei celei Mari, de pe Remorcherul Fluvial 310, în jurul orei 12.00.

În municipiul Tulcea, se va organiza tradiţionala procesiune pe faleza Dunării. Preasfinţitul Visarion, episcopul Tulcii, va oficia Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi începând cu ora 9.30, la Catedrala Episcopală din Tulcea,iar la ora 12.00, procesiunea religioasă se va deplasa pe faleza Dunării, unde va fi sfințită apa Dunării