Cei 12 ostatici capturați de pirați pe coasta Nigeriei de la bordul unei nave sub pavilion elvețian, între care se află și un român, sunt bine.

Potrivit reprezentantului  Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu, firma Massoel Shipping, compania căreia îi aparține nava Glarus, a intrat în legătură cu cei care au atacata nava în urmă cu o săptămână, capturând 12 navigatori. „Aceasta (compania – n.r.) a comunicat că membrii echipajului sunt împreună, toți sunt bine și nevătămați”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

Reamintim că navigatorii răpiți sunt șapte din Filipine și câte unul din România – șeful mecanic, Ukraina, Bosnia, Slovenia și Croația.

Nava Glarus – pavilion Elveția – a fost atacată sâmbătă dimineață de pirați în apele teritoriale nigeriene, la 45 mile SE de insula Bonny, fiind răpiți 12 membri ai echipajului. Nava, încărcată cu grâu, se afla în marș către portul Harcourt în Nigeria.

Pirați au pătruns pe nava Glarus cu ajutorul unor scări lungi și au tăiat sârma ghimpată de pe balustrade pentru a avea acces pe nava. Aceștia au distrus apoi echipamentele de comunicații, înainte de a părăsi nava cu 12 din cei 19 membri ai echipajului.

În prezent nava este acostată în portul Harcourt din Nigeria, avându-i la bord pe cei șapte membri de echipaj care au scăpat de atacul piraților.

Articolul precedentSpectacol dedicat Marii Uniri la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța
Articolul următorTabără de nomazi desființată de polițiștii locali