Mangalia

 

Zona centrală a Mangaliei va fi modernizată pe bani europeni. Reprezentanții Primăriei Municipiului Mangalia au semnat contractul cu finanțare europeană, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, destinat reabilitării Pieței Republicii.

Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul orașului. Va fi creată o zonă de promenadă, se va interveni cu lucrări la terasamente, suprafeţe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spaţii verzi, utilităţi şi alte dotări de mobilier urban. În curând, va fi demarată procedura de licitație, urmând ca lucrările în teren să înceapă, cel mai târziu, în vara acestui an, pe o durată de 12 luni.

Un alt proiect important, în parteneriat cu Primăria Balcik, urmează să fie semnat, în perioada imediat următoare, pentru reabilitarea a 17 străzi din zona centrală a orașului .

”Aceste proiecte au fost concepute de administrația publică locală în vederea modernizării și dezvoltării infrastructurii din oraș și stațiuni, ceea ce va aduce un plus de atractivitate turistică, în Mangalia și stațiunile din sudul litoralului. Sperăm ca la acest început de an, să semnăm și alte contracte, cu finanțare UE, aflate în stadii avansate de aprobare. Unul dintre acestea vizează modernizarea falezei Mangalia – Saturn,  reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), iar un al treilea proiect, aflat în pragul contractării, are în vedere modernizarea stațiunii Neptun-Olimp”, a declarat primarul  Mangaliei, Radu Cristian.

Sursa foto: Mircea Stoian, www.casafotoplus.ro

Articolul precedentFOTO| Pieton decedat în accident rutier
Articolul următorVremea se încălzește la Constanța!