Doi cetățeni turci, o mamă cu un bebeluș de 5 luni, și un cetățean polonez, au fost prinși de polițiștii de frontieră constănțeni, la Ostrov, în timp ce încercau să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge în Germania.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră de la Ostrov au observat, duminică, în apropierea frontierei cu Bulgaria, trei persoane, o femeie cu un copil și un bărbat, care se deplasau spre interiorul țării, pe câmp. Pentru că nu își justificau prezența în zonă, cei trei au fost duși sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele depistate sunt o femeie în vârstă de 21 de ani și copilul său de numai 5 luni, ambii cetățeni turci și un cetățean polonez în vârstă de 30 de ani. Totodată, la cercetări s-a mai stabilit că cetățeanul polonez s-a alăturat mamei și copilului pe teritoriul Bulgariei, în apropierea frontierei, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să treacă ilegal granița pentru a ajunge în Germania, la rude.

De asemenea, în urma verificărilor a fost identificat, la intrarea în țară, un cetățean turc, în vârstă de 40 de ani, care a declarat că i-a transportat cu mașina pe cei doi cetățeni turci până în apropierea punctului de trecere a frontierei cu România, de unde aceștia și-au continuat călătoria pe jos, împreună cu cetățeanul polonez.

În cauză, sunt efectuate cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv complicitate la săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul turc. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele trei persoane fiind predate autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

Articolul precedentFC Viitorul, victorie de senzație cu CFR Cluj
Articolul următorAccident de muncă mortal la Olimp – un bărbat a căzut într-un țăruș