În județul Constanța, din 62 de unități de învățământ liceal, 50 de instituții de învățământ secundar superior, dar și Palatul Copiilor au depus cel puțin pentru un smart lab, astfel: 26 din municipiul Constanța, 25 din județ.

„Acest apel va asigura unităților de învățământ secundar superior, palatelor și cluburilor copiilor o finanțare nerambursabilă de 60.000 € pentru un laborator. Un smart lab presupune un concept integrat de învățare personalizată, prin folosirea sistemului STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), oferă o învățare prin experiență, astfel încât elevii, sub îndrumarea profesorilor din toate ariile curriculare, să devină utilizatori independenți care pot dobândi competențe digitale avansate pentru a beneficia de oportunitățile oferite de noile tehnologii și meseriile viitorului. Pe lângă acestea, apelul a permis achiziționarea de conținut educațional, care va acoperi domenii din programa școlară, de materiale didactice pe dispozitive, dar și conectarea acestora din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ. Le dorim succes și suntem convinși că toate aplicațiile depuse vor fi declarate câștigătoare.”, a declarat inspectorul școlar general, prof Sorin Mihai.

 Ministerul Educației, prin PNRR, a oferit oportunitatea beneficiarilor de a aplica pentru cel de-al doilea laborator inteligent în baza următoarelor criterii: numărul de elevi înscriși în anul școlar 2022 – 2023 să fie de minimum 500, 25% – media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani; 25% – rata de promovare la examenul de bacalaureat (din numărul de candidați înscriși) în ultimii 3 ani. La nivelul județului Constanța 10 licee au aplicat și pentru un al doilea smart lab.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentManchester, primul oraș din UK care va taxa turiștii
Articolul următorPercheziții de proporții la Aeroportul Otopeni: Caracatița lui Grindeanu, ANCHETATĂ – Corupție la nivel mare