Președintele Klaus Iohannis a respins astăzi, 21 noiembrie, propunerea de numirea a Adinei Florea, în funcția de procuror șef la Direcției Naționale Anticorupție.

Iohannis a invocat faptul că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere

Președintele Iohannis a respins și celelalte propuneri făcute de Tudorel Toader în funcții de conducere din Parchetul de pe lângă Înalta Curte și DIICOT.

„În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004” a transmis Administrația Prezidențială.

Articolul precedentServiciul Stare Civilă deschide sezonul de nunți pentru 2019
Articolul următorFlorea Ciucardel și-a pierdut calitatea de membru al PNȚCD și mandatul de consilier local