Magistrații constănțeni au admis cererea fostului șef al Inspectoratului Școlar Tulcea, Mihai Stroe, de anulare a ordinului prin care, în luna august a anului trecut, a fost demis din funcție și au dispus repunerea sa în post. Decizia instanței nu este definitivă, având drept de recurs.

Curtea de Apel Constanța a admis, joi, acțiunea înaintată de Stroe și a dispus anularea ordinului emis de Ministerul Educației. De asemenea, instanța a dispus și repunerea pârților în situația anterioară emiterii ordinului, prin reintegrarea lui Mihai Stroe în funcţia de inspector școlar general al ISJ Tulcea, precum şi plata drepturilor bănești aferente funcției, de care a fost lipsit începând cu data revocării şi până la reintegrarea efectivă.

Decizia magistraților nu este definitivă, având drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac va fi depusă tot la Curtea de Apel Constanţa.

Fostul șef al IȘJ Tulcea, Mihai Stroe, a fost demis, anul trecut, alături de inspectorii șefi din alte 12 județe – Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Mehedinți şi Călărași, de ministrul Educației de la acea vreme, Liviu Pop

Articolul precedentSărbătoarea Rusaliilor în Arhiepiscopia Tomisului
Articolul următorAnna Lesko cântă la Mangalia pentru absolvenții de liceu