Weekend-ul teatral începe vineri, 15 februarie, de la ora 19.00, cu o comedie nerecomandată minorilor sub 14 ani: „Cea mai frumoasă soție”. Un spectacol realizat, în premieră pe țară la Constanța, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, căruia îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală. Este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei.
Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit în cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât în viciile cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa. În distribuție: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.
Sâmbătă, 16 februarie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați la o partidă de „Gin Rummy”. Textul dramaturgului american Donald Coburn este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu. Pe scena Teatrului de Stat Constanța, în cele două roluri – Fonsia Dorsey și Weller Martin – se vor confrunta Nina Udrescu și Liviu Manolache, un cuplu de forță al teatrului constănțean.
Duminică, 17 februarie, de la ora 19.00, în „Testosteron”, un spectacol care nu este recomandat minorilor sub 16 ani, Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip sunt cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi…”, după cum spune chiar regizorul Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz.