Nouă curse în două etape, acesta a fost maratonul pe apă în care peste treizeci de ambarcațiuni cu vele înscrise la Campionatul Național Alpha Bank Offshore 2018, una dintre cele mai importante competiții de yachting ale sezonului pentru bărci mari, au alergat pentru cele trei titluri de Campion Național.

La clasa ORC A&B, Campionul Național al României 2018 a fost echipajul Incognito, urmat de echipajele My Way (locul al II-lea) și Hope (locul al III-lea).

La clasa ORC B, tot echipajul Incognito a obținut prima poziție pe podium, Hope adjudecându-și argintul și echipajul Simina – bronzul.

Campion Național al României la clasa ORC C a fost desemnat echipajul Pelican Racing, al II-lea și al III-lea loc pe podium fiind adjudecate de echipajele Santa Monica și Jackpot.

Campionatul Național Offshore 2018 a fost unul open, deschis spre participare tuturor echipajelor, indiferent de naționalitatea acestora. Echipajul din Bulgaria LZ Yachting a fost singurul echipaj străin care a participat la competiție.

Prima etapă a concursului s-a desfășurat în perioada 7 – 9 septembrie, la Marina Eforie Nord, cea de-a doua etapă având loc la Marina Limanu, două săptămâni mai târziu (21 – 23 septembrie). Cele nouă curse alergate au constituit o adevărată provocare pentru participanți în a-și demonstra talentul și tehnica pe apă. Condițiile meteorologice au fost dintre cele mai diverse, concurenții având parte atât de vânt tare și valuri mari, cât și de vânt extrem de slab. Competiția a fost acerbă, clasamentul provizoriu al primei etape nefiind previzibil pentru cel final, așa încât locurile pe podium au fost disputate până în ultimul moment.

Campionatul, organizat de Asociația Club Sportiv Black Sea Competition și Marina Limanu, sub egida Federației Române de Yachting, a încheiat sezonul competițional de yachting 2018 la bărci mari.

Articolul precedentSurpriză uriașă. Ionel Dănciulescu vine la Farul Constanța
Articolul următorUn polițist de frontieră s-a împușcat în cap, la Luncavița