România, Georgia, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Egipt și Brazilia sunt selecționatele cărora HC Dobrogea Sud trimite nouă jucători pentru perioada de pregătire rezervată primelor reprezentative.

Selecționerul României, Rareș Fortuneanu, i-a chemat pe Ionuț Nistor, Vencel Csog și Marius Mocanu pentru cantonamentul de pregătire de la Cluj-Napoca,  unde este așteptat și Alexandru Buligan, să facă parte din staff-ul tehnic al naționalei, ca antrenor cu portarii. Tricolorii vor susține în ianuarie meciurile din faza preliminară a Campionatului Mondial din 2021, contra Italiei, reprezentativei statului Kosovo și Georgiei.

Viitorul adversar al tricolorilor, Irakli Chikovani, este convocat și el în această perioadă, la Tbilisi, pentru amicalele cu Macedonia, de pe 25 și 26 octombrie.

Zoran Nikolic, căpitanul HCD, a plecat la Kovilovo pentru meciurile de verificare cu Austria (25 octombrie, la Graz) și Slovenia (27 octombrie, la Maribor), înainte de pregătirea finală pentru participarea la EURO 2020. Zoran Nikolic (Serbia) și Nebojsa Simovic (Muntenegru) vor fi adversari la EURO 2020.

Simovic a fost convocat de selecționerul Zoran Roganovic pentru dubla amicală cu Bosnia și Herțegovina, în care va întâlni cu Dejan Malinovic care se pregătește și el pentru EURO 2020.

Karim Hendawy a fost convocat la naționala Egiptului, care va susține două amicale contra Portugaliei, la Cairo.

Brazilianul Fabio Rocha Chiuffa se va pregăti  în Portugalia, unde sunt programate câteva meciuri de verificare. Brazilienii se pregătesc pentru Jocurile Panamericane de anul viitor.

„Ne mândrim cu aceste convocări, asta spune că avem o echipă bună, cu jucători valoroși, era normal să se întâmple acest lucru. Jumătate dintre handbaliștii noștri sunt plecați la loturile naționale. Ne vom continua pregătirea cu cei rămași, chiar dacă va fi destul de greu pentru antrenori să lucreze fără 9 jucători. Îi așteptăm să se întoarcă sănătoși pe cei de la loturi și sperăm să continuăm forma bună după această pauză. Ultimele meciuri îmi dau speranțe că echipa este pe un drum bun”, a declarat Rudi Stănescu, președinte HCD.

 

Articolul precedentPeste 10000 de abonamente la Neversea văndute în prima rundă. Vezi când se pun în vânzare următoarele
Articolul următorAvarie RAJA. Locuitorii din Poarta Albă și Nazarcea fără apă