Peste 1.200 de sportivi din 30 de țări din întreaga lume, vor participa în intervalul 20-22 septembrie, în Mamaia, la H3RO by TriChallenge, cea mai mare competiție de triatlon din sud-estul Europei.

Multipli campioni europeni și o campioană mondială, pe lista sportivilor de elită înscriși la start. Yuliya  Yelistratova (Ucraina), câștigătoare a Campionatului European U23, a Campionatului Mondial de Aquatlon în 2009 și a aurului la ETU Triathlon Premium European Cup în 2016, Samuel Dickinson (Marea Britanie) câștigător al ETU Triathlon European Cup and Baltic Championships în 2019, ETU Aquathlon European Championships în 2018, Felix Duchampt (Franța), în curs de naturalizare pentru a reprezenta România, câștigător al ASTC Sprint Triathlon Asian Cup în 2019, ITU Triathlon World Cup Final B Elite în 2019. Lor li se alătură și Antoanela Manac, cea mai bine clasată sportivă din România în clasamentele internaționale, câștigătoare a ASTC Triathlon Asian Cup în 2019 și a ETU Aquathlon European Championships în 2018.
Anul acesta aduce și două Campionate Naționale în cadrul festivalului de triatlon ce va avea loc în Mamaia: Distanță Half și Supersprint. De asemenea, competiția va găzdui și Cupa României la Aquathlon.
H3RO by TriChallenge devine anul acesta gazdă a Cupei Europene de Triatlon Sprint.
Probele de triatlon pe Distanța Half reprezintă, totodată, și ultima etapă din circuitul Federației Române de Triatlon – FRTRI Halfdistance. De asemenea, proba olimpică și proba sprint sunt parte din circuitul Triathlon Series Events și Romanian Triatlon Series, H3RO by TriChallenge fiind chiar ultima etapa din aceasta serie
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org.
Articolul precedentFOTO| Accident mortal în Mamaia Nord
Articolul următorAlertă la Jupiter! Persoană în pericol de înec