Profesorii continuă greva generală începută pe 22 mai. Aceștia spun că nu vor intra la ore marți, 7 mai, și cer în continuare ca Guvernul să vină cu soluții la revendicările salariale, dar și în ceea ce privește „viitorul educației”. Vorbim, practic, despre a doua săptămână de grevă, fapt ce amplifică și mai mult incertitudinile legate de susținerea examenele elevilor aflați în ani terminali, dar și situația legată de încheierea mediilor.

Sindicatele din Educație au anunțat că greva profesorilor continuă până când le sunt rezolvate solicitările privind atât salariile, cât și „viitorul educației”. Ei acuză că modul în care Guvernul a reacționat la protestul lor „ne face să credem că, după ce se va încheia această grevă, vor reveni la vechile obiceiuri”.

Potrivit unui comunicat de presă al principalelor federații sindicale din Educație, principalele solicitări sunt: stabilirea prin lege a faptului că salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, aplicarea grilei de salarizare pentru învățământ într-un termen mai scurt decât cei trei ani anunțați de Guvern, majorări de salarii și mai mari decât în ordonanța dată zilele trecute, acordarea, de la 1 ianuarie 2024, a cel puțin 15% din cheltuielile bugetului consolidat pentru învățământ

„Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională”, spun sindicaliștii, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET.

”Marți va fi grevă! Este voință exprimată de colegii noștri, până când vor hotărî tot colegii noștri să suspende această acțiune de protest”, a anunțat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Învățământ .

Articolul precedentIncendiu la o casă din Constanța. Podul, cuprins de flăcări
Articolul următorHAOS în Sănătate: Programul anti-cancer, modificat