Grădina de Vară din Mangalia va fi modernizată cu fonduri europene după ce proiectul a fost declarat eligibil de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Potrivit Primăriei Mangalia, cererea de finanțare pentru acest proiect a fost admisă, recent, în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.

Conform documentației tehnice, scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Totodată, se va interveni la scaunele din gradenele pentru spectatori. Acestea vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi înlocuite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii. Pe amplasamentul locației se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural – educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminare ambientală.

În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Astfel, va fi refăcută trama stradală, dar și trotuarele și bordurile pentru desfășurarea circulației rutiere și pietonale în deplină siguranță și confort.

„Ani buni, grădinile de vară, cinematograful și alte așezăminte culturale au aparținut altor instituții, iar Primăria nu putea face nimic pentru reabilitarea acestora. În toamna anului 2015 am reușit să preluăm Grădina de vară Farul și cinematograful Pescăruș și am demarat procedurile pentru atragerea fondurilor europene sau guvernamentale, în vederea modernizării. Dorim ca aceste active să fie redate publicului, cât mai curând”, a declarat primarul Radu Cristian.

În prezent, Primăria Mangalia are peste 20 de proiecte cu finanțare europeană, unele în implementare, altele în evaluare. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 50 de milioane de euro.

Articolul precedentFOTO| Cel mai bun militar din Forțele Aeriene Române va fi desemnat la Capu Midia
Articolul următorAtenție, constănțeni! Restricții pe bulevardul Tomis