Teatrul de Stat Constanța  dă startul în acest weekend stagiunii 2018 – 2019, cu spectacolul  Gin Rummy, de dramaturgul american contemporan David Coburn, care în anul 1978 a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Textul dramaturgului american este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.  Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză.

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19.00, este programat  Jurnal de România – Constanța, iar duminică spectacolul Năpasta,  care se  adresează unui public specific, aromânilor,  jucat în acest dialect al limbii române.

Articolul precedentAdina Florea, aviz negativ pentru DNA de la Consiliului Superior al Magistraturii
Articolul următorAnchetă a polițiștilor constănțeni după ce un bebeluș de trei săptămâni a fost găsit mort