Ghișeul.ro are și aplicație pentru mobil, iar taxele și impozitele, dar și alte câteva sute de servicii pot fi plătite direct de pe telefon. Autoritățile promit că, în scurt timp, vom putea descărca prin aplicație și cazierul judiciar, și rovinieta.

În prezent, peste 1,5 milioane de persoane folosesc platforma online ghișeul.ro.

”Digitalizarea poate simplifica viața românilor și poate aduce încredere în relația cu instituțiile publice. La ADR avem o misiune clară, care va defini modul în care cetăţenii interacţionează cu statul. Vrem să eliminăm copia XEROX şi drumurile inutile între instituţiile statului. Vrem să mutăm interacţiunea dintre cetăţean şi stat în mediul online, unde rezolvarea problemelor este la câteva click-uri distanţă. Rolul nostru este de a simplifica, prin digitalizare, punctele de interacţiune care consumă resurse de timp pentru toţi factorii implicaţi”, a precizat Dragoş Cătălin Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Noul sistem este util în special populației din mediul urban, acolo unde aproape toate primăriile de municipii au de tehnica necesară pentru a permite plăți online.

În cazul primăriilor de comune, două treimi fie nu dispun de fondurile necesare, fie nu au baze de date electronice.

Aplicația pentru plata celor 400 de servicii publice, taxe și impozite este gratuită.

Autoritățile promit că, de la 1 februarie, prin intermediul ghișeul.ro se va putea elibera online inclusiv cazierul judiciar.

Articolul precedentVeste mare pentru iubitorii sporturilor de iarnă! Din acest weekend se schiază în Poiana Brașov
Articolul următorPieton spulberat de mașină în Murfatlar