Plachie, saramură, proțap,rețete tradiționale,folclor local, acestea sunt ingredientele care fac din Festivalului Borșului de Pește al Deltei Dunării un puct de atracție în acest week-end. Cea de-a șasea ediție a festivalului este organizată, anul acesta, în perioada 7-9 septembrie, la Crișan.

Festivalului Borșului de Pește de la Crișan este un eveniment de promovare a Deltei Dunării, prin natură și tradiții locale. Concursurile  gastronomice vor scoate în evidență cele mai bune reţete tradiţionale, pregătite de echipe de bucătari ce reprezintă comunitățile participante la eveniment. Concursurile se vor desfășura timp de trei zile, fiind împărțite pe două sectiuni:  „Cea mai bună gastronomie deltaică”( plachie, saramură, proțap, etc.) și  „Cel mai bun borş de peşte”.

Participanții la eveniment se vor putea bucura de folclorul local, interpretat de reprezentanți ai etniilor din Delta Dunării. La eveniment sunt așteptați peste 6.000 de turiști, alături de localnici. Transportul va fi asigurat cu ajutorul cursei speciale Pasager NAVROM, ce are capacitatea de 300 de locuri. Îmbarcărilese vor face sâmbătă, 8 septembrie, și duminică, 9 septembrie, de la ora 8.00. Sosirea la Crișan va fi la ora 10.00, iar îmbarcarea pentru retur se va face, de la Crișan, la ora 17.00.

Sursa foto Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

 

 

 

Articolul precedentConstanța fără apă caldă. Cât va dura anul acesta revizia
Articolul următorSportivi din 20 de țări prezenți la TriChallenge Mamaia 2018