Campania derulată de Baylor în parteneriat cu Spitalul Județean Constanța la Secţia Pneumologie TBC din Agigea, de consiliere şi testare a personalului medical pentru HIV şi hepatite virale B şi C, s-a încheiat.

Activitatea de consiliere şi testare a personalului medical pentru HIV şi hepatite virale B şi C. Echipa Baylor, formată din 2 psihologi şi 2 asistenţi medicali, a efectuat două deplasări în luna septembrie la această secție a Spitalului Județean, 91 de cadre medicale beneficiind de servicii de consiliere şi testare gratuită. De la începutul anului şi până acum au fost evaluate 1200 cadre medicale urmând ca până la sfârşitul lui 2018 să fie testat întregul personal angajat al Spitalului Județean Constanța.

„Cadrele medicale trebuie să conştientizeze riscul de expunere ocupaţională la HIV şi la virusurile hepatitice B şi C. Acest program de testare periodică a cadrelor medicale răspunde nevoilor acestora. Testarea pentru HIV și hepatitele B și C este indicată atât la angajare cât și în cadrul examenului medical periodic, ținând cont de faptul că aceste infecţii virale se pot transmite prin contactul sânge pe sânge”, a declarat Ana – Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Acțiunile de consiliere şi testare pentru personalul medical au loc săptămânal, desfăşurându-se, după caz, în cabinetul Baylor din Policlinica 1, în secțiile exterioare ale Spitalului Judeţean sau în cadrul secțiilor spitalului.

Planificarea personalului medical la testare este efectuată de echipa de medici responsabilă de medicina muncii, iar detaliile pentru fiecare secție sunt stabilite direct de echipa Baylor și asistentul șef al secției programate.

Articolul precedentBlack Sea 10 k este gata de start
Articolul următorSimona Halep a pierdut meciul cu Cibulkova. „N-am vrut să renunț”