Polițiștii au efectuat luni percheziții pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, luni, 20 martie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză ca are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Până la acest moment, pe parcursul perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină,  precum și comprimate de medicamente.

Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”.

Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentSirieni depistați la Negru Vodă, ascunși în camion. Au fost trimiși înapoi în Bulgaria
Articolul următorElena Udrea rămâne în închisoare. Magistrații ÎCCJ i-au respins contestația