Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit astăzi medalia „Bărbăție și Credință” în clasa a III-a, cu însemn pentru civili.

Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.

În luna iulie 2018, Moldoveanu Radu împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic. Din cauza ploilor abundente  ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi s-au deplasat  pe jos până la locuinţa familiei copilului. Însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

„Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere,” a declarat polițistul de frontieră ,Moldoveanu Radu.

Articolul precedentFOTO| Rechizite școlare contrafăcute, confiscate de polițiști
Articolul următorAtenție șoferi! Restricții de circulație pe strada Soveja