Spitalul Clinic de Pneumofiziologie din Constanța primește un tunel de dezinfectare pentru protejarea personalul medical și a pacienților, prin intermediul platformei de suport comunitar Împreună, Constanța va răsări. Spitalul tratează pacienți cu afecțiuni pulmonare severe, extrem de expuși în această perioadă în cazul unei infecții cu COVID-19.

Tunelul donat de platforma Împreună, Constanța va răsări, dispune  de trei măsuri de protecție – prima este reprezentată de un pulverizator cu dezinfectant. A doua măsură este reprezentată de filtrul de lumină UV. Odată cu pornirea pulverizatorului cu soluție de dezinfecție, se aprind și luminile UV, ce ajută suplimentar la eliminarea virusurilor, chiar și noului tip coronavirus – COVID-19. Cea de-a treia măsură este reprezentată de prezența unui covor umed cu dezinfectant.

“În ultimele zile am asistat cu toții la poveștile tragice ale medicilor care au pierdut lupta cu acest virus. Sunt oameni ca noi, au familii care îi așteaptă acasă și au nevoie să fie protejați. Sperăm că această donație va fi un ajutor real pentru personalul medical din cadrul spitalului de Pneumofiziologie din Constanța. Pacienții și doctorii trebuie să știe că nu sunt singuri în lupta lor. Noi, cu toții suntem alături de ei. Aceasta este esența solidarității, iar solidaritatea stă la baza inițiativei Împreună, Constanța va răsări. Vreau să mulțumesc conducerii spitalului și domnului Dr. Borgazi Erdin pentru deschiderea de a primi donații și pentru tot efortul supraomenesc pe care îl depun în aceste zile toți doctorii care pun viața pacienților mai presus de propriile vieți.” a declarat Ionuț Rusu, unul dintre inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări.

Cei care doresc să se alăture demersului cu donații pentru echipamentele medicale atât de necesare pentru personalul sanitar aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19, o pot face accesând platforma www.impreunaconstanta.ro la secțiunea donează sau prin intermediul aplicației Împreună Constanța din Google Store pentru utilizatorii de Android. Fiecare poate selecta suma donată, iar sumele vor fi utilizate pentru achiziția urgentă a echipamentelor de protecție pentru personalul sanitar. Acestei inițiative i s-au alăturat și Colegiul Medicilor de Familie din Constanța, Asociația medicilor de familie din Constanța, precum și Asociația Sofya Tomitana, prin intermediul căreia sunt colectate fondurile și cu ajutorul căreia se realizează achizițiile.

Articolul precedentRomânia a depășit pragul de 10.000 de infectări
Articolul următorIzvorul Tămăduirii, sărbătoare foarte mare, cruce cu roșu în Calendarul Ortodox