Viitorul a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 pe Chindia Târgovişte, în etapa a XI-a a play-out-ului Ligii I.

Ganea a deschis scorul în minutul 42, când a reluat de la cinci metri o centrare a lui Căpușă. Gabi Iancu, golgheterul campionatului, a dublat avantajul în minutul 61, cu un șut superb de la 20m. Până la final s-a mai înscris de trei ori, Rivaldinho în minutele 71 și 83, respectiv D. Florea în minutul 65 stabilind scorul final de 4-1.

”Nu se vrea în România. Nu se implică nimeni. M-am dus la primul ministru și i-am zis că statul trebuie să ajute toate centrele de copii și juniori. Că ele produc fotbaliști. Trebuie să lucrezi pentru România. Când e vorba de echipe de seniori, trebuie să cultivi un brand. Să vină sponsori de la multinaționale. S-ar aduna mulți bani. În toate țările civilizate, inclusiv în Spania, Germania, America, se întâmplă asta. Noi de ce nu-l facem? Ar fi timpul să ne unim și să discutăm despre cum să facem bugete mari, să fim competitivi, să avem salarii mari. Să dăm 20 de mii, 30 de mii, 50 de mii de euro pe lună, ca să concurăm cu vecinii noștri din Europa de Est. Ne-au luat-o înainte. Suntem depășiți. Eu zic, eu aud. Eu sunt mic și nebăgat în seamă, dar zic lucruri mari. Dacă vrem fotbal bun, trebuie să avem buget de 20-26 de milioane de euro. Ca vecinii noștri, care au început să ne cumpere jucătorii. Deja ne bat vecinii de lângă noi. Nu cred că asta pică bine românilor care țin cu România. Nu putem concura nici cu cei din jurul nostru. Că nu putem ține jucătorii. Federația și Liga sunt foruri supreme la noi și trebuie să se ducă la ministere, la Guvern. Ele să meargă, nu noi. Eu m-am dus din proprie inițiativă, am făcut două-trei propuneri și apoi m-au luat peste picior la TV. Nu vreau să pierd timpul de pomană. Vreau ca Federația și Liga să facă ce trebuie”, a declarat Gheorghe Hagi.

În etapa următoare, a 12-a din play-out, Viitorul va întâlni în deplasare, miercuri, 29 iulie, de la ora 18.00, pe FC Hermannstadt.

Imagine

Imagine

Imagine