Social-democratii s-au reunit sâmbătă dimineața la Mamaia, în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a discuta situația ministerelor lăsate libere după plecarea ALDE de la guvernare și în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile Vioricai Dancilă pentru interimari

După ședință va avea loc reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD.

Viorica Dăncilă a declarat la începutul ședinței, că PSD nu va pleca de la guvernare și că nu se grăbește să meargă în Parlament.

„Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic și am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”.

Viorica Dăncilă a spus că Guvernul are legitimitate politică, adăugând că nu va demisiona din funcția de premier. Ea a precizat că numai în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, atunci social-democrații vor trebui să treacă în opoziție.

” Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație. Întotdeauna ce nu te omoară te întărește. PSD a trecut cu bine peste situațiile dificile. Cert este că nu vom ieși de la guvernare, am spus și ieri nu îmi voi da demisia. Trebuie ca Opoziția să își strângă membrii din Parlament astfel încât să treacă o moțiune”, a menționat Viorica Dăncilă.

 

 

Articolul precedentMeci demonstrativ FC Farul Constanța – România, echipe de old boys
Articolul următorAmbulanța solicitată la Școala de Vară a femeilor din PSD