Peste 160 de polițiști constănțeni au organizat o razie în Constanța, au fost controlate peste 850 de autovehicule și au fost constatate 22 de infracțiuni, majoritatea la regimul circulației rutiere.

Acțiunea  s-a desfășurat în intervalul 02.00-10.00,au participat  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier Constanța, polițiști din cadrul secțiilor de Poliție urbană 1-5, secțiilor de Poliție Rurală 1 și 2, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic.

În urma controalelor, polițiștii  au constatat 22 de infracțiuni, dintre care 14 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, trei pentru conducere fără permis, una pentru conducere sub influența substanțelor psiho-active, două infracțiuni de încredințare a unui autoturism unei persoane care nu posedă permis de conducere și două privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Au fost controlate 856 de autovehicule, fiind aplicate 186 de sancțiuni contravenționale.

În cadrul acțiunii au fost reținute 17 permise de conducere (dintre care 16 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice) și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare și trei seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În data de 31 martie, în jurul orei 04.45, polițiștii Secției 4 au depistat un bărbat de 20 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, în timp ce se afla sub influența substanțelor psiho-active. În urma controlului autovehiculului a fost descoperită o țigaretă confecționată artizanal, susceptibilă a fi substanță cu efect psihotrop.

În jurul orei 04.50, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 31 de ani, care a condus un autoturism pe Șoseaua Mangaliei, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 06.30, polițiștii constănțeni au depistat un minor, în vârstă de 17 ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire ale polițiștilor și a fost urmărit în trafic. În urma cercetărilor, s-a stabili că autoturismul aparținea unei alte persoane, un bărbat în vârstă de 31 de ani, care i-a încredințat minorului autovehiculul pentru a-l conduce

Sursa foto video IPJ Constanta

 

Articolul precedentFinal de sezon european pentru HC Dobrogea Sud
Articolul următorBiciclist spulberat de o mașină