În ultimele două zile, în Poligonul de trageri de la Capu Midia au fost executate teste cu peste 40 de rachete de tip RAG 96 care combat formațiunile noroase ce pot provoca grindina.

Acest tip de rachetă pleacă de pe rampă cu viteza de 20 de m/s și ajunge la o viteză maximă de 600 de m/s. “Am cronometrat plecarea de pe rampă, am urmărit traiectoria rachetei și am cronometrat, în același timp timpul până la autodistrugerea ei, la circa 4000 de metri altitudine”, a declarat Dănuț Ion, inginer-șef de producție în cadrul Electromecanica Ploiești societatea care produce acest tip de rachete pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

          Totodată, în poligon au fost făcute testări experimentale și cu alt tip de rachete care pot fi trase la altitudini joase și care stimulează precipitațiile.

          Pe întreaga perioadă a desfășurării activităților, militari din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranța perimetrului în care au fost executate operațiunile și au asistat la buna desfășurare a testărilor.

Imagine

Imagine